برای ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی یک فضا، باید به تمامی اجزاء همچون اثاثیه، رنگ بندی ها، لوازم تزئینی و … پرداخته شود، تا بتوان فضایی دلنشین فراهم نمود. بسیاری از افراد در خانه با مشکلاتی همچون اتاق های بسیار بزرگ، بسیار کوچک، تاریک یا بشدت پرنور مواجه هستند و به دنبال راهی برای مطلوب کردن محیط زندگی شان هستند. اگر از رنگ ها و طرح ها به درستی استفاده کنید می توانید بسیاری از عیوب اتاق را برطرف کنید.
انتخاب رنگ دیوار شاید در نگاه اول ساده به نظر بیاید، ولی انتخاب رنگ مناسب در میان انبوه رنگ ها کمی کار را مشکل می کند.
انتخاب رنگ:
انتخاب رنگ مناسب بستگی به نوع کارکرد آن فضا و همچنین روحیات و احساسات افراد حاضر در آن فضا دارد. به عنوان مثال برای اتاق کودک، مهم ترین چیز همان رنگ مورد علاقه کودک می باشد. در چیدمان دکوراسیون استفاده از رنگهای مکمل امری ضروری است.
برای انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها، ابتدا باید با اصول کلی استفاده از رنگ های مختلف و کاربردهای گوناگون آنها آشنایی پیدا کنید.
کاربرد تک رنگ:
منظور از تک رنگ آن نیست که تمامی دیوارها را به یک رنگ در بیاورید بلکه در این روش یک رنگ را به عنوان رنگ غالب و کلی برای خانه انتخاب می کنید و سپس بعضی دیوارها و بخش های مختلف اتاق را با درخشندگی و یا روشنایی رنگ انتخاب شده به صورت تیره و روشن رنگ می زنید.
کاربرد رنگ های متضاد یا کنتراست:
به عنوان مثال به کارگیری یک رنگ گرم و یک رنگ سرد. البته لزومی ندارد که رنگ ها تند باشند، می توانید از سایه های بسیار ملایم آنها استفاده کنید.
اگر فضابیش از حد بزرگ به نظر می رسد بهتر است دیوارها را به رنگ های مختلف دربیاورید. این رنگ ها در اتاق پذیرایی و هال می توانند کمی تیره تر انتخاب شوند. رنگ های تیره برای دیوارهایی مناسب هستند که روی آنها یک تابلوی نقاشی نصب شده یا مبلمان به موازات آن قرار دارد زیرا این رنگ ها معمولاً نگاه ها را به خود معطوف می کنند و موجب می شوند که آن بخش از خانه بیشتر به چشم بیاید.
رنگ های روشن و سرد برای فضاهای کوچک و رنگ های تیره و گرم برای فضاهای بزرگ توصیه می شوند.
کاربرد رنگ خنثی:
با استفاده از رنگ های خنثی که هیچ تضادی با رنگ سقف، کف اتاق و دیوارهای اطراف ندارند، می توانید عیوب معماری فضای داخلی منزل را بپوشانید.
ارتفاع دیوارها را با رنگ های متفاوت تقسیم نکنید، بهتر است دیوارها را یکسان رنگ آمیزی کنید. اگر طاق یا آرکی در فضای داخلی منزل موجود است، پیشنهاد می کنیم آنها را نیز با همان رنگ دیوارهای اطراف اتاق بپوشانید. در ضمن می توانید برای بلندتر به نظر رسیدن سقف، از رنگ های بسیار روشن استفاده کنید.
کاربرد رنگ مات یا براق:
رنگ های براق نور بیشتری منعکس و اتاق را روشن تر می کنند. رنگ های مات نور کمتری منعکس می کنند و درخشندگی کمی دارند.
کاربرد مکرر رنگ:
پیشنهاد ما به شما این است که حداقل از هر رنگ دو بار در جاهای مختلف فضا استفاده کنید. مثلا رنگ کوسن ها و رنگ یکسری وسایل تزئینی را از همان رنگی که در دیوارها استفاده کرده اید انتخاب کنید. به این ترتیب از تکرار رنگها و یا همان ست کردن رنگ ها استفاده کرده اید.
تغییر رنگ:
رنگ یک فضا ممکن است در روز و شب جلوه گوناگونی را به اتاق بدهد مثلا در نور نیمروز اتاق جور دیگری به نظر برسد و یا حتی استفاده از لامپ های مختلف با رنگ های مختلف تاثیر زیادی را در آن فضا خواهد گذاشت. به این ترتیب مثلا برای پارچه مبلمان خود باید رنگ مناسبی را انتخاب کنید که به این ترتیب انتخاب بهترین رنگ که متناسب با نور اتاق باشد حتما بهترین راه حل برای لذت بردن شما از رنگ آمیزی فضا می باشد.
در بخش های بعدی به ارائه نکاتی طلایی در رابطه با انتخاب رنگ و رنگ مناسب برای بخش های مختلف خانه می پردازیم.
رنگ ساختمان یا پوشش سلولزی (بلکا، رومالین…)؟
شاید شما هم در انتخاب رنگ یا انواع پوشش های الیافی سلولزی همانند بلکا و … دچار تردید شده باشید . در کل به نظر من رنگ ها به خصوص رنگ های روز از لطافت و شادابی خاصی برخوردارند و برای محیط خانه مناسبتر هستند تا پوشش های الیافی، همچنین در انتخاب رنگ دلخواه دست شما بازتر است. پوشش های سلولزی الیافی بخاطر نوع بافت سلولزی که دارا هستند به نوعی کدر و زمخت به نظر می آیند.
اما از مزایای خوب آن، عایق حرارتی مناسب آن است که بخصوص برای دیوارهای شومینه یا بخاری بسیار کاربرد دارد. به نوعی این پوششها (بلکا ، رومالین و …) برای دفاتر کار یا فضای تجاری گزینه مناسبتری هستند تا فضای مسکونی و محل زندگی.
2 دیدگاه
آشتیانی
چور میشود با شما صحبت کرد
admin
اطلاعات تماس تو این صفحه هستش:
تماس