به دلیل استفاده طولانی مدت کارمندان از صندلی در تایم اداری باید در طراحی و ساخت این صندلی ها حتما ارگونومی و استانداردهای لازم رعایت شوند در غیر این صورت باعث ایجاد امراضی از قبیل: کمردرد ، پادرد و ناراحتیهای عضلانی ودر نتیجه اختلال در سلامت جسم می گردد.
یک صندلی اداری مناسب باید به گونهای باشد که چهار ناحیه ستون فقرات از جمله گردن ، پشت ، کمر و دنبالچه را پوشش دهد. همچنین میبایست امکان حرکت مناسب مفاصل لگن و ران ، زانو و مچ پا را برای تغییر وضعیت بدن در حالت نشسته فراهم کند.
قسمت میانی صندلی نباید گردش خون در پاها به خصوص در زانوها را دچار اختلال کند و خون در زانو ها جمع شود.
یک صندلی اداری خوب باید از انواع فنری و دارای تکیه گاهی راحت و همچنین رطوبت پذیر باشد.
سطح آن، اصطکاک لازم را برای جلوگیری از لغزش و سرخوردگی داشته باشد.
صندلی اداری باید دارای دسته باشد چراکه از ماهیچههای گردن و شانه را محافظت می کند و بهعنوان تکیه گاهی برای بلند شدن نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ارتفاع صندلی نباید خیلی زیاد یا خیلی کم باشد. اگر صندلی بیش از حد بلند باشد ، به قسمتهای درونی زانو فشار می آورد و این در حالیست که هیچ وزنی روی پاهای شما نیست و قسمتهای دیگری از بدنتان تحت فشار زیادی قرار دارند .در مقابل، صندلی بسیار کوتاه هم، سنگینی را بر روی استخوانهای نشیمنگاه میاندازد .پس ارتفاع صندلی محل کار، باید قابل تنظیم باشد. در صورتی که نمیتوانید ارتفاع صندلی خود را بهگونهای تنظیم کنید که پاهای شما به زمین برسند یا به طور کلی صندلی قابلیت تنظیم ندارد ، از زیرپایی استفاده کنید.
عمق نشیمن گاه صندلی هم بسیار مهم است اگر عمق صندلی زیاد باشد، لبه نشیمن گاه آزاردهنده خواهد بود و اگر عمق نشیمن گاه کم باشد، آدمی برای جبران یا جلوگیری از افتادن، فشار فراوانی بر پشت و زانوها میآورد.
لازم به ذکر است هر قدر هم که صندلی استاندارد و مناسب باشد اگر به درستی بر روی آن ننشینید هیچ فایده و کارایی نخواهد داشت پس:
بر روی صندلی صاف بنشیند.
پاهای خود را در وضعیتی قرار دهید که به صورت کامل بر روی زمین قرار داشته باشند.
برای اینکه کمترین فشار به مفصل ران و زانو وارد شود، ران و ساق پا را در زاویه ۹۰ درجه قرار دهید.
- صندلی اداری