در طراحی آشپز خانه و تغییر آن به چند نکته باید توجه کرد:
- استفاده از لوازم برقی پیشرفته تر و سبک تر: برای بالا بردن عملکرد و کاهش زمان در آشپزی استفاده از محصولات جدید که به روز باشند توصیه می شود.
- استفاده از مواد یا وسایل قدیمی در ترکیب جدید: استفاده از بعضی لوازم که قبلا در آشپزخانه وجود داشته و می توان از آن ها همچنان استفاده کرد و سعی در بهتر شدن یا بهتر کردن مواد قبلی نیز می توان کرد.
- به روز کردن مواد و لوازمی که قبلا در آشپزخانه بوده است: استفاده از ابزارها جدید که راحتتر مورد استفاده قرار می گیرد. اضافه کردن به قفسه ها برای ایجاد فضایی بیشتر یا اضافه کردن امکانات دیگر در آشپزخانه. استفاده از روکش برای میز و یا آجر آشپزخانه.
- ایجاد نور پردازی مناسبتر: نور پردازی یکی از مسائل مهم در آشپزخانه کلیدی است.
- ترکیبی از مواد و منظره و مقیاس: این امر کمک زیادی به انجام این مهم می کند
از مهم ترین عناصر آشپز خانه میز و کابینت و قفسه ها هستند. یک میز باید این امکان را به فرد بدهد که به راحتی در آشپزخانه به فعالیت بپردازد. بنابراین انتخاب میز واقعا از اهمیت برخوردار است. انتخاب نوع ورنگ وجنس میز از اهمیت زیادی برخوردارست و باید به دقت انتخاب شود. نوع وجنس و رنگ کابینت باید به گونه ای انتخاب شود که با گذشت زمان کیفیت آن حفظ شود و دچار فرسودگی نشود. رنگ ونوع نیز به شکلی طراحی شود که فرد به هنگام آشپزی در کمال آرامش و خونسردی به کار بپردازد و همچنین با قرار گیری در این مکان حس خوشایند و دلنشینی داشته باشد و با لذت به آشپزی و یا صرف غذا بپردازد.
دومین عنصر در طراحی نور است. میزان نور موجود درآشپزخانه باید بتواند فضا را برای فرد روشن کند و از القا حس رخوت جلوگیری کند و فضا را دلنشین و پرانرژی نماید.
سومین عنصر تهویه است. یک هود می تواند برای از بین بردن هوای نامطبوع آشپزخانه مورد استفاده قرار بگیرد. هود برای ایجاد محیطی عاری از بوهای آزار دهنده و نا مطلوبی که در آشپزخانه به دلیل طبخ غذا به وجود می آید موثر باشد. آن چه در انتخاب هود دارای اهمیت است در ابتدا عملکرد هود است در واقع مکش بالای یک هود مناسب می تواند در مدت زمان کمی که مورد استفاده قرار می گیرد برای از بین بردن هوای سنگین و گرم حاصل از آشپزی موثر باشد.در ادامه هود باید بادوام و زیبا باشد و با بقیه عناصر آشپزخانه هارمونی داشته باشد.
. چهارمین عنصر مهم در آشپزخانه سینک ظرف شویی است که به جز آشپزخانه های کوچک در بقیه موارد پیشنهاد می شود دو قلو باشد. سینک دو قلو سرعت انجام فعالیت را بالا می برد و فضای بیشتری در اختیار فرد قرار می دهد و فرد در شستشوی ظروف یا میوه جات و.. با مشکل کمبود جا مواجه نمی شود. از دیگر محاسن ظرف شویی دو قلو این است که به فرد آزادی عمل بیشتری داده می شود. سینک باید براق بادوام و مقاوم باشد. جز این عوامل ظاهر سینک باید متناسب با طراحی آشپزخانه باشد. جنس سینک باید به گونه ای انتخاب شود که در طول زمان کیفیت خود را از دست ندهد و در ظاهرش تغییری ایجاد نشود. ظاهر شدن لکه در بعضی سینک ها به دلیل نا مرغوب بودن جنس به کار رفته در سینک است. سینک باید ضد زنگ باشد چرا که در مجاورت همیشگی آب است بنابراین توجه به این نکته بسیار مهم است. آخرین مورد پرده های نصب شده بر روی پنجره است که باید مقاوم و محکم و بادوام باشد تا بتواند در فضای آشپزخانه مدت زمان زیادی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین قابلیت تنظیم نور طبیعی توسط پرده فراهم باشد.